Actueel

Kredietcrisis grotere klap dan 11 september

De wereldwijde faillissementsindex zal dit jaar stijgen met 15 procent, een historisch zeer scherpe toename. Volgens Euler Hermes, wereldwijde kredietverzekeraar en samensteller van de index, is de stijging hoger dan in de recessie kort na de aanslagen van 11 september 2001.

Lees verder...

Nieuwe publieke uitkeringsregeling bij zwangerschap

Sinds 1 juni is er een publieke uitkeringsregeling voor zwangerschap- en bevallingsverlof voor vrouwelijke zelfstandige ondernemers. De belangrijkste reden om tot deze regeling te komen is de bescherming van moeder en kind.

Lees verder...

Zelfstandig ondernemer krijgt geen zwangerschapsuitkering

De Staat hoeft niet te voorzien in een zwangerschapsuitkering voor zelfstandig werkende vrouwen. Zo heeft de Haagse rechtbank woensdag geoordeeld in een zaak van vakcentrale FNV en Proefprocessenfonds Clara Wichmann.

Lees verder...

Arboregels ook voor zzp'ers

Voor zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) zouden dezelfde arboverplichtingen moeten gelden als voor werknemers. Dat zei Robin Linschoten namens de Stichting van de Arbeid (Star) donderdag bij de presentatie van een handleiding voor het opstellen van een arbocatalogus.

Lees verder...

Nieuwe Arbowet van kracht

Met ingang van 1 januari 2007 wordt de nieuwe Arbowet van kracht. Werkgevers en werknemers krijgen zo meer mogelijkheden om samen het arbeidsomstandighedenbeleid binnen de onderneming (of sector) in te vullen. Er komt daarmee meer ruimte voor maatwerk, met als uiteindelijke resultaat: verbetering van de veiligheid en gezondheid op de werkvloer.

Lees verder...

De ontwikkelingen op het gebied van beroepsaansprakelijkheid gaan razendsnel

Wettelijk bestaat er steeds meer gelegenheid om (vrije-)beroepsbeoefenaars aansprakelijk te stellen voor eventuele fouten. Daarnaast groeit het maatschappelijk besef om deze mogelijkheden actief te benutten. Een goede verzekering is daarom noodzakelijk. De BAV dekt de zuivere vermogensschade oftewel de financiële schade.

Lees verder...